Op 28 mei 2019 vond de Finem bijeenkomst nx'change plaats bij De Eetvilla in Soest. Na een welkomstwoord en korte toelichting op de nieuwe website introduceerde onze voorzitter de mede-oprichter en eigenaar van nx'change Marleen Evertsz. Thema van de avond was de werking van fintech op de uitvoer en vastlegging van transacties van effecten en edelmetalen.

Marleen, als voormalig managing partner van Optiver (USA), medeoprichter en mede-eigenaar van GoldRepublic, maakte op een volstrekt heldere wijze duidelijk dat met de inbreng van fintech oplossingen het verhandelen en betalen van genoemde transacties niet alleen sneller en betrouwbaarder kunnen worden uitgevoerd maar vooral eenvoudiger en goedkoper.

Met de opgedane kennis bij GoldRepublic wist Marleen ook de effectenhandel te verassen met de opzet van nx'change een volledig gecertificeerd handelsplatform voor effecten dat met gebruikmaking van fintech oplossingen en blockchain toepassingen inmiddels voor Rabo Bank en ABNAMRO bank dienst is gaan doen voor de verhandelingen van aandelen van MKB ondernemingen.

Vervolgens ontstond een levendige discussie over verschillende facetten van het aanbod van nx'change en tevens duidelijke interesse van één aanwezige om een dergelijke verhandeling van aandelen ook voor zijn onderneming te gaan onderzoeken.

De presentatie werd als zeer informatief beoordeeld en geeft de Finem leden de mogelijkheid om over verschillende vormen van financiering en verhandeling van effecten nader geïnformeerd te worden.

Tenslotte nog de mededeling dat De Eetvilla in Soest de leden voorzien heeft van een heerlijk diner en bijpassende wijnen. Een geslaagde avond!

foto 2
foto 4 staand
foto 3